Domokos Erika @ Írok neki

Adatvédelmi tájékoztatás

Az adataira a GDPR-irányelveknek megfelelően vigyázunk.
Levele elküldésével elfogadja adatvédelmi tájékoztatónkat.
Elfogadom
03.
13.
20:20

Ungvár nem képes több menekültet befogadni

Bohdan Andrijiv, Ungvár polgármestere hivatalos Facebook-oldalán közölte, hogy Kárpátalja megyeszékhelye képtelen több menekültet elszállásolni és ellátni, ezért a környező kistérségek vezetőinek közreműködését kérte a Kárpátok hágóin túlról érkező menekültáradat befogadásában - írja az MTI tudósítója. 

Szerző(k): Domokos Erika
03.
09.
16:43

Az SAP és az Intel is felszólítást kapott az ukrán minisztertől

Újabb technológiai cégeket kért meg Mihajlo Fedorov ukrán miniszterelnök-helyettes és digitális átállásért felelős miniszter, hogy ne adjanak el technológiát Oroszországnak, amelynek rakétái és tankjai békés ukránokat ölnek. Két Twitter-bejegyzésben a miniszter felszólította az Intelt és az SAP-t, hogy szüntessék meg az együttműködésüket az orosz állami és kereskedelmi vállalatokkal.

Szerző(k): Domokos Erika
03.
09.
14:04

Már Ukrajnában is lecsukják a tüntetőket a megszálló oroszok

Az orosz nemzeti gárda több mint 400 ukrán tüntetőt vett őrizetbe, akik Herszon város orosz megszállása ellen tiltakoztak - írja az ukrán katonai főparancsnokság tájékoztatására hivatkozva a The Guardian.

Szerző(k): Domokos Erika
03.
09.
06:49

Az USA nem vesz több orosz olajat és földgázt

Az Egyesült Államok betiltja az orosz kőolaj-, földgáz- és szénimportot, ezzel újabb nyomást gyakorolva Moszkvára az ukrajnai invázió megtorlásaként - jelentette be Joe Biden amerikai elnök.

Szerző(k): Domokos Erika
03.
09.
06:47

A Pepsi és a Coca-Cola is felfüggeszti tevékenységét Oroszországban

Kedden a PepsiCo és a Coca-Cola is bejelentette a Starbucks és a McDonald's után hogy az ukrajnai invázió miatt felfüggeszti üzleti tevékenységét Oroszországban.

Szerző(k): Domokos Erika
10.
30.
15:46

Adjon vért novemberben!

Véradókampányt indít az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) novemberben, elsősorban azokat szeretnék megszólítani, akik még sosem adtak vért - közölte az OVSZ az MTI-vel. A kampány célja, hogy minél több magyar véradóvá váljon, hiszen a vér és vérkészítmények transzfúziója minden évben több ezer életet megment országszerte.

Szerző(k): Domokos Erika
10.
30.
14:00

Kinyit a felújított Szépművészeti Múzeum

A felújított Szépművészeti Múzeum a művészetnek szentelt katedrális - mondta Baán László főigazgató a három év alatt felújított épület ünnepi megnyitóján. A művészet a végtelenre nyíló tér, folyamatosan épülő roppant katedrális maga is, amelyben feloldódnak a lineáris idő korlátai, ahol az ember szabadon kommunikálhat arról, mi is létezésünk értelme - mondta az MTI szerint a főigazgató.

Szerző(k): Domokos Erika
10.
30.
12:26

Most megnézheti a legjobb európai filmeket

November 7. és 9. között az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatják be az Európai Parlament filmművészeti díjára, a LUX díjra jelölt döntős alkotásokat: Wolfgang Fischer Styx, Mila Turajlic A másik oldal és Benedikt Erlingsson Izlandi amazon című alkotását. A díjat minden évben olyan, fontos politikai vagy társadalmi kérdésekre reflektáló filmnek ítélik oda, amelyek Európa kulturális sokszínűségéről, az európaiak életéről és identitásáról, a mindannyiunkat érintő kérdésekről szólnak - írta közleményében a szervező Európai Parlament Kapcsolattartó Irodája. Az európai filmek népszerűsítése mellett az elismerés kiemelt célja, hogy a nyertes alkotásokat eljuttassa az Európai Unió mind a 28 tagállamába. A győztes alkotást november 14-én hirdetik ki.

Szerző(k): Domokos Erika
10.
30.
10:56

A temetési költségek is elszabadultak

Hatalmas különbségek vannak Magyarországon a sírhelyárak között: 11 ezer és 600 ezer forint között mozognak a díjak a temetés helyszínétől függően. A fővárosban akár 600 ezer forintba is kerülhet, míg urnafülke 3900 forintért is váltható vidéken. A temetési kellékek esetében nem a főváros a legdrágább - derül ki a CIG Pannónia Biztosító megbízásából végzett országos kutatásból.

Szerző(k): Domokos Erika
10.
30.
10:07

Ők a legtöbbet kereső sorozatszínészek

Jim Parsons, az Agymenők főszereplője a legjobban fizetett tévés színész a Forbes listája szerint. A Sheldon Coopert játszó Parsons negyedik éve vezeti a listát, a 2018. június 1-jével záruló évben 26,5 millió dolláros keresetével - írta a hvg.hu. Az öt legjobban fizetett sorozatszínészből négy ebben a szériában játszik: Johnny Galeckit mindössze másfél millióval hagyta le Parsons, Kunal Nayyer és Simon Helberg pedig 23,5 milliót szedett össze a 12 hónap alatt.

Szerző(k): Domokos Erika